top of page

Lördag den 24 februari, middag med fiskevänner och respektive…..En mångkulturell kväll blev det framåt småtimmarna..!




Efter att vi dragit otaliga fiskehistorier och dessa började låta som repiga skivor eller som Waldorf och Statler. Surgubbarna som sitter i sin balkong i ”The Muppet Show” så bestämdes att middag skulle intas hos herr Bergh den 24 februari med respektive. Ingen tänkte på att värden, herr Bergh var allena. Värden gjorde dock ett tappert försök så hans vän Pontus eller snarare en del av eventarrangören Utan Tjafs fick rycka in både som gäst och bartender. Spellista mixades och där försökte värden anspela dels på temat för kvällen vilket var Norrland & Italien. Jojk, Nordman, Pavarotti, danska bröderna Olsen och La Bamba från Mexiko skulle både välkomna alla de olika nationaliteter som deltog på middagen..efter lite tid så skulle givetvis musikvalen ändras då dessa ej var fullt representativa för allas ursprung…tyckte dom. DJ Bergh var super stolt över sin mixade skapelse…men..men.

Vissa anländer sent det får man räkna med..Märkligt att det alltid är samma personer dock. Kvällen inledes med bubbel, drink för den som önskade (Bubbel Bee) samt löjrom på parmesanchips eller norrländsk tunnbröd. Temat…vi är ju flugfiskare och många minnen kommer från de nordliga breddgraderna men att bara servera surströmming, Piteplat och löjrom kändes så där. Därav twisten.

 

Till bords fann man antipasti (rökt ren & älg, parmaskinka, olika salamis), marinerad zuccini, mandlar av bästa sort, marinerade tomater, burratina med chiliolja och foccacia. Till det ett härligt italiensk..förlåt fransk vin från Jura. Primi, italienarna trycker givetvis in en pasta och så även här. Orchiette med Karl-Johansvampsbuljong, spenat, parmesan och rökt renhjärta. Rödvin dukades fram och flaskorna gick åt!! Varmrätt så serverades reninnanlår från kalv, rödvinssås, potatisgalette fylld med puré, trattkantareller samt pecorino. Picklade blåbär och lingon med lite granskottsolja balanserade eller försökte balansera rubben som kanske var i hetaste laget. Rubben som gjordes av pennan innehöll, färsk rosmarin, timjan, fänkål, korianderfrön, chili flakes, svartpeppar, salt och enbär. TIPS! Skipa chilin!! Avslutningen blev en tiramisu med hjortron…ett tusen glas senare så blev det kaffe, semla och avec…

 

Jag såg någon öl från Norrland och Italien men när jag skulle ta en själv så var de borta..ryktet är att den danske gästen stod och blötte strupen medans samme person diskade för fullt med kvällens bartender. Mexiko..aj, aj, aj…Mescal, salt med myror och apelsin..sedan var det tack och gonatt! Vid nästa middag kommer vi likt säkerhetskontrollen på en flygplats installera den samma men som ger utslag för olämplig dryck eller kanske mer för att förhindra att myror någonsin kommer in i lägenheten😊

 

Stort tack kära vänner!

Vi är väl överens om att det blev trevligare nu när det motsatta könet var med. Men de ”repiga skivors gäng” kommer inte sluta ses och fortsätta sitt gråa något uråldriga beteende!

Anlita oss om du nu vågar!

 

Pennan

Ps. bartendern serverade senare även en alldeles lysande GT med gurka och svartpeppar..lyckad kombo efter myror och Mescal!

 
 
 

Kommentarer


Follow Us

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram

© 2035 by Melina. Powered and secured by Wix

bottom of page